To main content
Gabrielle de Bourg.

Photo: Fredrik Sjögren

Categories: Aktiviteter

Gabrielle de Bourg: Mina 5 nördtips i Stockholm

Publish date: 11 april 2023

Mysig kvartersbio, spelbarer eller välsorterade genrebutiker. Du som älskar gaming, film eller rollspel har mycket att välja på i Stockholm. Vi frågade rollspelsförfattaren och debattören Gabrielle de Bourg om hennes nördigaste tips i staden.

Gabrielle de Bourg beskriver sig själv som professionell nörd. Hon har ett förflutet i filmbranschen, och är idag aktiv i spelbranschen. Dels som metodutvecklare och spelutvecklare på spelkulturförbundet Sverok, spelföreläsare och debattör, men också som rollspelsförfattare och frilansande skribent. Hon har skrivit äventyr till bland annat Call of Cthulu Sverige och Nordiska Väsen.

Den 12 april 2023 är Gabrielle med och arrangerar Tekniska museets nya satsning på rollspelskvällar Slay Beyond Slay. Här möts spelare – såväl peppade amatörer som inbitna äventyrare ­– för att AW-mingla, lyssna till seminarier och föreläsningar. Och, givetvis, att spela rollspel. På plats kommer det finnas flera rollspel att välja på, samt erfarna spelledare som hjälper till med spelsessionen. Vi frågade Gabrielle vilka andra platser du som älskar gaming, film, fantasy eller skräck inte får missa!

Science Fiction Bokhandeln: Det närmsta vi kommer till Stockholms nördmecka. Här finns allt och lite till du kan tänkas vilja köpa i nördväg. Från all möjlig fantastiklitteratur, rolig nördmerch och massvis med spel. Dessutom trevlig och kunnig personal.

Tekniska Museet: Stockholms nördigaste museum har utställningar om dåtid, nutid och framtid. En höjdpunkt är spelutställningen Play Beyond Play, om datorspelens historia. Från 12 april sätter de också igång med Slay Beyond Slay, rollspelsklubb en gång i månaden som jag är med och arrangerar.

Bio Capitol: För dig som är filmnörd och söker en lyxig filmupplevelse. Utbudet innehåller både bred och smal film, ihop med många klassiker. De kör även många roliga temavisningar, med inbjudna gäster som pratar om filmerna, eller sing-a-long till musikaler.

N3rds Bar: Säg mig en annan bar där jag kan dricka en blå Mana Potion för att återhämta mig efter att ha fått spö i Mario Party? Just det! N3rds är Stockholms nördigaste bar som satsar stenhårt på temat i både inredning, meny och att du kan spela när du är på besök.

Bar Brooklyn: På Hornstull Strand, bredvid Debaser, ligger den mysiga Bar Brooklyn. Nördhöjdpunkten här är filmquizen som hålls var tredje torsdag i månaden, med olika teman på ett ämne i film. Kolla quizets Instagram för mer info om kommande quiz.