To main content
Fredrik Kempf Area Academy

Photo: Area Acedemy

Categories: Aktiviteter

Fredrik Kempf: Mina 5 tips i Stockholm

Publish date: 22 november 2023

Sverige växer som esportsnation. Vi frågade Svenska esportförbundets förbundskapten, Fredrik Kempf, om hans bästa Stockholmstips.

Sverige positionerar sig som en allt större esportsnation, med spelare och klaner på elitnivå, och en infrastruktur av moderna LAN-hallar och arenor för stora mästerskap. Sedan maj 2023 är esport också en del av Riksidrottsförbundet.

Förbundskapten är Täbysonen Fredrik Kempf, själv med bakgrund som spelare under smeknamnet ”Jaegarn”. Esporten kom han in på efter att en skada gjorde det svårt att fortsätta med fotboll. ”Jag var alltid duktig på fotboll, men alltid väldigt tillbakadragen och hade svårt att kommunicera med andra spelare”, säger Fredrik. Men i spel som Counter Strike kom han till sin rätt.

För närvarande tävlar Sverige internationellt i tre spel/grenar; Rocket League, DotA 2 och Counter Strike. Att vara förbundskapten för esport är därför jämförbart med motsvarande roll inom friidrottsförbundet, förklarar Fredrik. Man har många grenar och landslag under sitt ansvar och istället för en coachande roll – som till exempel en förbundskapten i fotboll – har Fredrik en positionerande och visionär roll. Fredrik arbetar även med utbildning inom esport på Area Academy, och är även expertkommentator under Svenska Elitserien i CS:GO:s sändningar.

Här är Fredrik Kempfs 5 bästa Stockholmstips:

Space Gaming: "En av världens största spelhallar och en grym plats för gaming. Finns en bra och modern arena här för mästerskap och evenemang också, och i anslutning ligger The Avicii Experience".

Inferno Online: "Har lång historia inom e-sport och gaming. Inferno grundades på 90-talet i Norrköping. Gamingcentret vid Odenplan öppnade 2003 och är ett av Stockholms äldsta, och bästa".

Täby Centrum: "Här blir jag lite sentimental, men det är ju en plats där jag är uppväxt. Ett stort centrum med många butiker som täcker det mesta man behöver".

Kappa Bar: "Som en riktigt bra sportbar, fast för esport och gaming. Kolla mästerskap och matcher, spela själv, eller delta i deras quizkvällar".

Restaurang AG: "Stockholms bästa köttrestaurang. Vill man ha en riktigt bra matupplevelse är det hit jag skulle gå".