To main content

Visit Stockholm använder cookies för att ge dig som besökare bästa möjliga upplevelse.

En man tittar i sin mobiltelefon

Photo: Ulf Leide

Categories: Reseinformation

19 praktiska appar att ha i Stockholm

Publish date: 26 januari 2021

Det är inte fel att utforska Stockholm med hjälp av karta och guide. Men många, i synnerhet Stockholmarna själva, föredrar att ha en smartphone som följeslagare. Här är några apptips som förenklar ditt besök.

Trafik & transport

SL - Reseplanerare och biljetter
Lokaltrafiken är det absolut lättaste sättet att ta sig runt Stockholm, vilket i sin tur gör att SL:s reseplanerare är en av de mest praktiska apparna att ha i fickan. Planera dina resor i staden, se vilka anslutningar du måste hinna till och vilka alternativa vägar du kan ta, och köp biljetten direkt i appen.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
SL - Reseplanerare och biljetter till iOS
SL - Reseplanerare och biljetter till Android

Trafiken.nu Stockholm
Bilburen? Med hjälp av trafiken.nu-appen kan du som reser i Stockholm uppdatera dig om trafikläget innan du ger dig ut på vägarna. Du kan till exempel få meddelanden till din mobil om trafikstörningar i de områden och under de tider som du väljer.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Trafiken.nu Stockholm till iOS
Trafiken.nu Stockholm till Android

Taxi och samåkning
Flera av Stockholms större taxibolag har dedikerade appar som erbjuder ett enkelt sätt att boka en taxiresa. Det finns även alternativa samåkningstjänster.

Alla dessa appar är gratis att ladda ner och använda, med själva resan kostar så klart. Besök respektive bolags hemsida för mer info om pris.

Taxi 020 
Taxi 020 till iOS
Taxi 020 till Android 

Taxi Stockholm 
Taxi Stockholm till iOS
Taxi Stockholm till Android 

Taxi Kurir
Taxi Kurir till iOS
Taxi Kurir till Android

Uber
Uber till iOS
Uber till Android

Bolt
Bolt till iOS
Bolt till Android

Uteliv & restauranger

Keyflow
Helkväll ute på stan? Keyflow samlar klubbar, evenemang och fester på samma ställe, för en samlad överblick av Stockholms nattliv. Du kan även köpa biljetter till vissa evenemang och klubbar direkt i appen, för att komma förbi kön snabbare.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Keyflow till iOS
Keyflow till Android 

Bookatable
Med Bookatable kan du se restauranger som har plats åt dig och ditt sällskap och boka bord direkt i appen! Det är enkelt att söka på enskilda restauranger eller se en karta över ditt område.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Bookatable för iOS
Bookatable för Android

Natur & utomhus

Go Jauntly
Go Jauntly är en social promenad-app där du skapar och kurerar dina egna promenader, upptäcker nya sträckor att gå och delar med dig av dina upplevelser till vänner och familj på ett kul och visuellt sätt.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Go Jauntly till iOS
Go Jauntly till Android

Stockholms läns Naturkarta
Korta texter och tydliga bilder från naturreservaten och nationalparkerna i Stockholms län. Appen gör det enklare att hitta ett naturområde du vill besöka. Kartorna visar var området ligger samt information om vad du kan göra på platsen. 

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Stockholms Läns Naturkarta till iOS
Stockholms Läns Naturkarta till Android

Viewranger 
Viewranger är för dig som helst av allt färdas till fots. Appen lever ett dubbelliv som ett socialt nätverk för hajkare. Så förutom att visa promenadstråk och vandringsleder i närheten kan användare tipsa om nya leder, lägga upp bilder och recensera promenader.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Viewranger till iOS
Viewranger till Android

Konst & kultur

Artworks
Med Artworks hittar du lätt till gallerier, utställningar, vernissage och offentlig konst i din närhet. Skapar du ett konto får du också uppdateringar från dina favoritgallerier, och för dig som är intresserad att köpa konst går det även att hitta verk som är till salu.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Artworks till iOS
Artworks till Android

SL Konstguide
Stockholms tunnelbana kallas ofta för världens längsta konstutställning, och med all rätt. Med SL:s egna audioguide får du fördjupande kunskaper om 21 av de populäraste stationerna - T-Centralen, Kungsträdgården och Stadion för att nämna några. Lär dig om konstverken, vad de representerar och om konstnärerna som gjort dem!

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
SL Konstguide till iOS
SL Konstguide till Android

Guideappar

Appipelago
Appipelago är en bra källa för den som vill lära dig mer om Stockholms skärgård. Appen fungerar oavsett mobiltäckning ute på sjön och erbjuder både ljudguider och texter som berättar om skärgårdens olika öar och kobbar, deras historia och intressanta anekdoter.

Appen kostar 30 SEK och finns för närvarande bara till iOS.
Appipelago till iOS

Guide U
En guide-app med Gamla Stans spännande historia. Utforska de gamla husen och gatorna och lyssna på spännande berättelser om de personligheter som bott och vistats här.

Appen är gratis att ladda ner. Varje audioguide kostar dock 20 kronor att låsa upp.
Guide U till iOS
Guide U till Android

Spotted by Locals
Spotted by Locals är lika mycket guide-app som det är ett community. Alla appens tips är skrivna och modererade av ortsbor som ger dig sina personliga favoriter. Om du är ute efter en guide som kanske går utanför de mest kända turiststråken och attraktionerna, kan detta vara appen för dig!

Appen är gratis men de olika stadsguiderna kostar att ladda ner.
Spotted by Locals till iOS
Spotted by Locals till Android

Questadore
Gör ditt Stockholmsbesök till ett spännande äventyr med Questadore. Guideappen lever nämligen ett dubbelliv som ett mobilspel. Välj mellan flertalet äventyr - som erbjuder allt från en guidad tur, till en klurig ledtrådsjakt eller en fysisk utmaning - lös ledtrådarna till nästa destination och samla poäng.

Appen är gratis och finns till iOS och Android.
Questadore till iOS
Questadore till Android

Nyttoappar

Brick
Börjar mobilbatteriet sina efter en dag i parper eller på muséer? Brick har satt upp ett nätverk av laddningsstationer i centrala stockholm där du, mot en avgift, kan hyra en powerbank för att ladda telefonen. Närmaste laddningsstation hittar du genom appens kartfunktion.

Appen är gratis, men användaren måste betala en avgift för att hyra en powerbank.
Brick till iOS
Brick till Android