To main content
Mat

Photo: Långa Raden, Hotel Skeppsholmen

Categories: Restauranger

4 härliga dejtingtips i Stockholm

Publish date: 15 januari 2021

En lyckad dejt handlar egentligen om en enda sak: det får aldrig bli tyst. Det ansvaret ligger förstås på er båda, men eftersom alla sidekicks inte är lika bra på att bidra, har jag satt ihop ett antal dejtingförslag som hjälper er att hålla flamman vid liv.

Chelas

"Chelas" är spansk slang för öl och det här är en mexikansk restaurang som gör skäl för sitt namn! Jag har faktiskt haft en dejt här som blev fantastisk enbart tack vare personalen. Lita på dem och det kommer att gå galant. Chelas ligger i hippa Hornstull som är ett dejtingtips i sig. Dessutom serverar de dejtvänlig mat (små portioner som ni kan dela på), vin, öl, cocktails, tequila – allt! Inomhusdelen är mysig och uteserveringen öppen året runt, så inte ens vädret kan förstöra er träff. Om alla dejtingställen vore som Chelas skulle jag vilja vara singel för alltid.

Hellasgården och Söderbysjön

Ska ni ses under de varmare månaderna? Förvandla dejten till en sommarromans genom att åka och bada! Stockholm har hundratals alternativ, men ett av de bästa och närmsta är Hellasgården. Enkelt att nå med kollektivtrafiken, men roligare om ni hyr cyklar. Då kan ni svänga av till höger mot Söderbysjön innan ni når Hellasgården. Sjön är omgiven av skog som bildar en traditionellt romantisk plats. Ni får inte karva in era initialer med ett hjärta i ett träd, men visst är det ändå en historia att berätta för barnbarnen om hur ni träffades?

Hotel Skeppsholmen

Det här är kanske mitt allra bästa dejtingtips! Jag har bott på Hotel Skeppsholmen flera gånger och det är verkligen unikt med en sådan lantlig känsla mitt i stan. Träffas här för en brunch, lunch, middag eller drinkar. Varje årstid sin charm på Skeppsholmen, jag minns fortfarande ljudet av fågelkvitter och doften av syren som letade sig in genom mitt fönster där en vår.

Moderna museet ligger granne om ni behöver en dos kultur för att hålla igång konversationen. Annars kan ni ta en promenad runt ön, slå er ner vid vattnet eller lägga er i gräset. Om det klickar och någon kommer med gliringen ”skaffa ett rum” så det bara att återvända till hotellet och checka in!

Pharmarium

Om du föredrar att ses över en välkomponerad drink… Eller, det kvittar vad du föredrar. Att dejta handlar inte om dig, eller hur? Om din dejt föredrar att ses över en cocktail rekommenderar jag Pharmarium. Det är en cool cocktailbar som ligger i en gammal apoteksbyggnad i Gamla stan, Stockholms första faktiskt. Och när vi ändå pratar kemi så ligger Nobel Prize Museum tvärs över torget. Varför inte elda på dejten med lite explosiv historia?

About the author

Magnus beskriver sig själv som "solljusjunkie", vilket förstås gör Stockholm till en både utmanande och utmärkt stad att bo i. Han är ständigt på jakt efter ytterligare en dos D-vitamin, oavsett om det innebär att ta sig uppför ett berg eller att välja uteservering efter solens riktning. Inget får honom att må så bra som att öppna ett fönster i lägenheten på Södermalm, andas in den friska luften och betrakta solnedgången. Magnus arbetar med marknadsföring och har varit en stockholmare i 15 år. När han inte jobbar eller gymmar hittar du honom troligtvis på krogen, där han käkar och försöker vinna kvällens pubquiz.

Go to profileGo to profile Arrow icon