To main content
En person skriver svar i ett frågeformulär under en quizkväll.

Photo: Visit Stockholm

Categories: Barer, klubbar & uteställen

Quizkväll i Stockholm

Publish date: 10 oktober 2023

Lär känna lokalbefolkningen genom att ansluta till ett quizlag. Här är quizhaken jag gillar mest!

Jag älskar verkligen att gå på quiz, och det slog mig nyligen vilket fantastiskt sätt det är att träffa nya människor på. Träffa nya spännande människor och vinn deras vänskap med dina kunskaper och charm.

Det finns de som menar att the winner takes it all, the loser has to fall. Och visst, frågesport lockar fram vinnarskallen hos många, men för mig handlar det om att snappa upp ny intressant kunskap, träffa nytt folk och ha en kul kväll!

Quizzen nedanför är antingen på engelska eller svenska. Vanligast är att man quizzar i lag på 4-6 personer. Vissa av quizzen vill att man föranmäler sitt lag för att boka ett bord, andra kör drop-in. Dubbelkolla med arrangören för att se vad som gäller!

Bagpipers Inn – udda söndagar 18:00
En mysig pub med fint läge på Rörstrandsgatan i Vasastan. Många av quizstammisarna på deras Sunday Funday Quiz bor själva i området! Passa på att ta en promenad innan quizet börjar och strosa bland härliga caféer, bagerier, restauranger och barer längs med gatan.

Bar Brooklyn – Månatliga musik -och filmquiz, popkulturquiz på tisdagar
En cool bar fint belägen vid vattnet i trendiga Hornstull. Baren, som är musikklubben Debasers bakficka, har flera quiz på programmet. Som ett musikquiz och ett filmquiz. Dessa är perfekta för dig med specialintresse då frågorna ibland är riktigt kluriga. Varje tisdag har de även ett mer engelskspråkigt popkulturquiz, perfekt för en AW.

Bar Kaja – tisdagar 19:00
En gullig liten bar som serverar microbryggeribärs och empanadas. Quizet är till synes otroligt poppis; trots flera försök har jag aldrig fått plats! Det kan ju såklart bero på lokalens storlek, men jag har fått riktigt fina vibbar när jag varit förbi och skulle verkligen vilja delta någon gång.

Glada Stinsen – söndagar 17:30
En klassisk kvarterskrog vid Södra Stations pendeltågsstation, som ännu inte erövrats av Söders unga och coola. När vi var förbi fick vi plats bredvid en stammis i baren som berättade allt om krogens historia och intriger! Ambitiöst quiz med frågor om det mesta. Tydligen vinner dock samma lag varje gång. Kanske dags att någon puttar ner dem från täppan?

Fotografiska – söndagar 17:00
Fotografiska (som jag rekommenderar oavsett quiz eller inte) har sommartid en väldigt fin uteservering, där det även quizzas på söndagar! Inte för att skryta FÖR mycket, men vi vann faktiskt quizzet en gång. Tydligen finns det planer att fortsätta med quizet på hösten och vintern, fast inomhus då. Ska tilläggas att priserna är väldigt fina också.

Rivieran på Trädgården – fredagar 18:30 (endast sommartid)
Helt klart ett av de bästa quiz jag varit på. Rivierans quiz är snyggt paketerade, har grymma quizledare och härlig stämning bland deltagarna. Bara formulären är stiligt designade och coola. Innehållsmässigt är det ett väldigt brett och lekfullt quiz. Alltid på en fredag, vilket är toppen eftersom det hålls på Trädgården, en av stans bästa klubbar. Så quizza först, festa sen!

Söders Hjärta – Tisdagar 18:00
En av mina absoluta favoritbarer i Stockholm vilket såklart innebär att deras quiz ligger mig varmt om hjärtat också. Det finns många anledningar, men kortfattat är det ett genuint och trevligt quiz, i en genuin och trevlig bar. Trots att det börjar relativt tidigt, kan det vara svårt att få sittplats. Ta då ett bord i matsalen istället – du kan delta härifrån också – och beställ in något från den goda menyn.

The Bishop Arms – En tisdag i månaden 19:00
En mysig pub på Mariabergets topp, på Södermalm. Boka bord, var ute i god tid, och ta en promenad innan för att uppleva en av Stockholms bästa utsikter. Avsluta med ett riktigt kul quiz i något av en doldis-bar.

The Tudor Arms – måndagar 19:00
The Tudor Arms är något av en quizinstitution. Puben ligger på Östermalm och har en annorlunda atmosfär och stammisar än de andra quiz jag tipsat om (varav de flesta hålls på Södermalm). En toppenplats att alternera med de andra, för att få en så mångsidig hjärngympa som möjligt.

Wirströms Pub – torsdagar 19:00
Wirströms är en klassisk irländsk pub, med ett quiz på engelska. Det är förmodligen det quiz jag deltagit i flest gånger. Att quizet hålls i en källarbar i Gamla stan betyder också två saker: 1) Mysigt och trevligt under vintertid, när det är mörkt och kallt ute. 2) Ingen kan fusk-googla eftersom det inte finns någon mottagning här nere!

About the author

Magnus beskriver sig själv som "solljusjunkie", vilket förstås gör Stockholm till en både utmanande och utmärkt stad att bo i. Han är ständigt på jakt efter ytterligare en dos D-vitamin, oavsett om det innebär att ta sig uppför ett berg eller att välja uteservering efter solens riktning. Inget får honom att må så bra som att öppna ett fönster i lägenheten på Södermalm, andas in den friska luften och betrakta solnedgången. Magnus arbetar med marknadsföring och har varit en stockholmare i 15 år. När han inte jobbar eller gymmar hittar du honom troligtvis på krogen, där han käkar och försöker vinna kvällens pubquiz.

Go to profileGo to profile Arrow icon