To main content
Konserter i Stockholm. En artist uppträder under Lollapalooza-festivalen i Stockholm.

Photo: Pax Engström

Categories: Barer, klubbar & uteställen

Kommande konserter & festivaler

Publish date: 3 maj 2024

Vilka världsstjärnor är på väg i Stockholm? Se hur konsertkalendern ser ut här!

Stockholm besöks varje år av såväl internationella superstjärnor, som creddiga indieband och hyllade artister. Här är några höjdpunkter att se fram mot i år!

Arenor och konserthallar i Stockholm

Stora och små; det finns många konserthallar i Stockholm. Här är några av de populäraste.

 • Avicii Arena och Annexet ­– Avicii Arena, tidigare känd som Ericsson Globe, är en av Stockholms mest ikoniska byggnader. Det är även en populär arena för konserter och evenemang, med kapacitet för en publik på 16 000. I anslutning till Globen ligger också det mindre Annexet.
 • Berns ­– Berns är ett välbevarat nöjespalats i jugend-stil från 1860-talet. Här finns restaurang, flera barer och det hålls regelbundet konserter och nattklubbar. Vägg-i-vägg ligger också Kina-teatern som har ett program av teaterföreställningar, musikaler och standup-shower.
 • Berwaldhallen – Hexagon-formade Berwaldhallen kallas ibland för "gruvan" eftersom större delen av lokalen ligger nergrävd i marken. Denna konsertlokal, ägd av Sveriges Radio, används främst för klassisk musik och är hem för Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören.
 • Cirkus och Skandiascenen – Cirkus byggdes 1892, som en permanent arena för cirkussällskap på besök i Stockholm. Idag används den anrika scenen till konserter, musikaler och olika scenuppsättningar. 2015 fick den klassiska scenen sällskap av en modern tillbyggnad, Skandiascenen.
 • Debaser Strand ­– Döpt efter en Pixies-låt, är Debaser ett omhuldat konsertställe för små och mellanstora akter, samt klubbar. Förutom huvudscenen hittar du även den mexikanska restaurangen Calexico’s och den mindre bakfickan Bar Brooklyn.
 • Fasching – Många av världens mest hyllade jazzartister har stått på Faschings-scen. Sedan 1977 har lokalen på Kungsgatan vuxit till att bli en av Skandinaviens viktigaste jazzscener och navet i jazz-Stockholm.
 • Friends Arena – Friends Arena är Stockholms största konsertarena, med plats för en publik på 75 000. Flera av världens största artister och band har besökt den sedan invigningen 2012, och Friends är också Sveriges nationalarena för fotboll.
 • Fållan – Fållan öppnade 2019 och är ett av de nyaste tillskotten i Stockholms musikvärld. Lokalen ligger i Slakthusområdet, i närheten av Avicii Arena, och fokus ligger på små -och mellanstora akter, samt klubbar.
 • Hovet – Hovet var Sveriges nationalarena för ishockey fram till 1989, då Globen (numera Avicii Arena) stod färdigbyggd. Sedan dess har arenan, med plats för 8000 personer, framförallt varit en populär plats att se mellanstora band och artister.
 • Konserthuset – Majestätiska Konserthuset byggdes särskilt åt Kungliga Filharmoniska orkestern på 1920-talet. Förutom att vara Stockholms viktigaste scen för klassisk musik är det också här som Nobelpriset delas ut varje år.
 • Kulturhuset Stadsteatern – Mitt på Sergels Torg ligger Kulturhuset som ett nav i Stockholm kultur, med flera utställningssalar, bibliotek, en biograf och Stadsteatern. Under hösten 2022 inleddes en satsning för att få in mer musik i programmet, med mellanstora till mindre akter i det som kallas Studion.
 • Münchenbryggeriet – Fram till 1971 var fabrikskomplexet vid Södermälarstrand ett bryggeri i Pripps regi. Idag används stora delar av Münchenbryggeriet till konferenser, mässor och konserter.
 • Musikaliska – Centralt beläget Musikaliska var tidigare i Kungliga Musikakademins ägo. Byggnaden har bytt ägare flera gånger, men är alltjämt en viktig scen för den klassiska musiken i Stockholm.
 • Nalen – Nalen hade sina glansdagar på 40 och 50-talen, som nattklubb för jazzdans och swing. Sedan dess har många större och modernare konsertlokaler och nattklubbar byggts i Stockholm, men Nalen är fortfarande en älskad plats för livemusik. Och den som är sugen på jazzdans kan få sitt lystmäte under de danskvällar som anordnas här.
 • Slaktkyrkan – Blåklassade Slaktkyrkan fungerade under 1900-talets första hälft som slakteri, innan det helt slutade användas. 2018 öppnade det upp igen, i nyrenoverat skick, som konsertlokal för mindre band, klubbar och nischade musikevenemang.
 • Stockholm Waterfront – Stockholm Waterfront är ett kongresscenter, mässhall och hotell precis vid Centralstationen i City. Byggnaden projekterades av arkitektbyrån White Arkitekter och fungerar även som konsertlokal för mellanstora till stora artister och band.
 • Södra Teatern – Södra Teatern vid Mosebacke torg Södermalm öppnade 1853, vilket innebär att den är Sveriges äldsta teater som kontinuerligt använts. Här anordnas konserter, klubbar och scenproduktioner, och under sommaren öppnar den populära uteserveringen med utsikt över Gamla Stan, Skeppsholmen och Djurgården.
 • Tele2 Arena – Multiarenan Tele2 är en av Stockholms största, med plats för 45 000 konsertbesökare. Arenan, som ligger granne med Avicii Arena, öppnade 2013 och har tagit emot några av världens största artister och flera stora idrottsevenemang.