Nästan undangömt i en park (ett stenkast från Historiska Museet), ligger Restaurang Oxenstiernan i en orange byggnad från 1600-talet.
2025 öppnade Restaurang Oxenstiernan i nytt format. Tre olika koncept introduceras – från soliga sommarrätter i trädgården till en klassisk bistro och ett modernt fine dining-format.
Det är Silversmeden och krögaren Sebastian Schildt och stjärnkocken Viktor Westerlind krokar arm i Restaurang Oxenstiernans nya format. Jardin blir först ut – en avslappnad trädgårdsrestaurang under Lindarna från 1700-talet. Menyn inspireras av Provence, men byter geografiskt tema varje år. Restaurangen har 50 sittplatser, och det finns alltid barplatser för drop-in för de som vill äta något litet eller bara ta ett glas.
Guide Michelin 2025 gav restaurangen en Grön Stjärna. Restauranger med Grön Stjärna uppmärksammas för sitt hållbara kök och meny. Märkningen ges till dem som utmärker sig Genom att använda hållbara leverantörer, verkar för att minska sitt matsvinn och CO2 avtryck.
Storgatan 35b
Stockholm
Sweden
114 55 Stockholm