To main content
Stockholms stadshus i soluppgång

Photo: Björn Olin

Categories: Reseinformation

Coronaviruset: Information för besökare

Publish date: 29 september 2021

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till dina medmänniskor. Tillsammans kan hjälpas åt att begränsa smittspridningen av covid-19.

Vi hänvisar till krisinformation.se som har samlat myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för resor, friluftsliv, camping med mera.

Skärpta nationella råd

För närvarande gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Du som vistas i Stockholm och övriga Sverige är skyldig att:

  • Stanna hemma vid symptom på covid-19.
  • Hålla avstånd till andra och undvika nära kontakter med personer i riskgrupp som är 70 år eller äldre.
  • Arbeta hemifrån så ofta du kan.
  • Tvätta händerna regelbundet och noggrant.
  • Inreseförbud för icke nödvändiga resor gäller fortfarande från de flesta länder utanför EU/EES. Förbudet gäller inte svenska medborgare eller utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige.

Ytterligare information om de skärpta nationella råden finns på krisinformation.se.

Om du är vaccinerad

Vaccinerade personer bör fortfarande följa de allmänna råden om att stanna hemma vid symptom, tvätta händerna ofta och hålla avstånd.

Information och rådgivning

Det kan vara hög belastning på samhällets telefontjänster, särskilt sjukvårdsrådgivningen. Hjälp dem som verkligen behöver komma fram genom att främst söka svar på vanliga frågor på myndigheternas webbplatser: folkhalsomyndigheten.se och krisinformation.se.

Om du inte hittar svar på webben kan du ringa nationella informationsnumret 113 13.

Om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning, ring 1177. Använd numret med förnuft och inte för allmänna frågor om coronaviruset.